Indonesië : land met duizenden eilanden en 250 miljoen inwoners

Indonesië ontdekken? Dat lukt je nooit helemaal

Het land is immens en bestaat uit 17.508 eilanden en is daarmee de grootste eilandstaat ter wereld. De bevolking telt bijna 250 miljoen zielen! De overwegende godsdienst is die van de Islam, maar dit verschilt per eiland. Bali bijvoorbeeld is een Hindoe land. Op Flores is de bevolking vaak Katholiek. In Indonesie is het heel normaal als je je verplaatst per vliegtuig. De interne vluchten zijn goedkoop en je bespaart jezelf lange reisdagen. Natuurlijk moet je dat niet altijd doen, want je wilt ook wat van het land zien!

Bali: het Godeneiland, met drukke maar ook rustiger kustplaatsen en een heerlijk binnenland!

Een reis naar Bali lijkt bekend. Veel mensen reizen hierheen. Het is goed bereikbaar is en je verplaatst je er makkelijk. Overal kun je auto’s met chauffeur huren, die je enthousiast hun land laten zien.

Maar …. op Bali is veel meer te zien dan de stranden en de toeristische plekken aan de kust. Wij waren er al vele malen en hebben veel verborgen plekjes ontdekt. Ga erop uit want er is zoveel meer te vinden! Zie de volgende pagina over Bali, met aanstekelijke foto’s!

image

Java, zo dichtbevolkt dat het zinkt (dat is wat de bewoners zeggen)

Java heeft zijn miljoenensteden, zeker. Jakarta is druk en overbevolkt. Je staat er uren in de file en leeft in airco ruimtes. Wij zien dit niet als een aantrekkelijke stad om langer dan een dag te verblijven, behalve als je van shoppen houdt! Maar Java heeft ook veel moois te bieden! Reis via Bandung, Yogjakarta en Malang en geniet van het platteland van Java, mooie tempels, vulkanen, theeplantages en sawa’s. Lees meer over Java en bekijk de foto’s