Italië

Italie: zon, zee, cultuur, culinair en natuur. De ideale mix van het mooiste op aarde!

Italie is een land waar je eindeloos heen kunt op vakantie. Wij houden van Toscane en speciaal de wijnstreek Chianti, tussen Florence en Siena, heeft ons hart gestolen.

Maar ook andere gebieden van Italië zijn geweldige bestemmingen! Wat te denken van Le Marche  (de Marken)? Prachtig en rustig, minder beroemde steden dan in Toscane maar wie houdt van rust en mooie landschappen kan hier genieten ! En de Abruzzen,  gelegen ten oosten van Rome, richting de Adriatische zee.   Ook hier is de natuur de grootste attractie, al zijn de Italiaanse dorpjes met bars en terrasjes overal fijn en sfeervol.

Hieronder foto’s van beide gebieden.

Chianti, land van wijn en cultuur

De Chianti is de wijnstreek die ligt tussen Florence en Siena. Het landschap kenmerkt zich door heuvels met wijngaarden. Overal liggen kleine dorpjes, kastelen, ruïnes en je kunt er eindeloos toeren over kleine weggetjes. Uiteraard zijn overal heerlijke trattoria’s te vinden waar je kunt zitten genieten van het mooie uitzicht en de heerlijke Toscaanse keuken. Je zult versteld staan van de betaalbaarheid van de horeca in de Chianti. Heerlijk genieten dus! Lees verder en bekijk meer foto’s van de Chianti ….

P1030343