Chianti, dé wijnstreek in Toscane

Chianti, land van wijn en kastelen

De Chiantistreek is het gebied tussen Florence en Siena, de twee wereldberoemde steden in Toscane.

Wijngaarden, glooiend landschap en overal oude dorpjes, kerken, kastelen. Daar tussen kleine mooie weggetjes en vooral …. overal restaurantjes.

In deze streek zul je je nooit vervelen! In welk reisgezelschap je ook bent, je kunt er de prachtigste onderkomens vinden in alle prijsklassen.

Een huis voor 10 tot 17 mensen? Dat kan! Bijvoorbeeld Villa Vegi, een schitterende plek met lange tafels binnen en buiten en een zwembad met onovertroffen uitzicht! Ik breng je graag in contact met de eigenaar. Maar er zijn veel alternatieven, die ik met veel plezier voor je opzoek!

Maar ook voor twee personen of een gezin is er genoeg te vinden aan mooie onderkomens. Zo hebben wij er zelf een appartement in Gaiole in Chianti, een van de centrale dorpen in de streek. Ons huis heeft een heerlijk groot terras boven het gemeenschappelijke zwembad en is gezellig ingericht. Je loopt zo naar het dorp, maar bent ook direct buiten in de wijngaarden, bij het 1000 jaar oude kerkje van Spaltenna of het burchtdorpje Vertine. Na afloop een duik in het zwembad. Zie www.borgodigaiole.nl

In de streek blijf je foto’s maken!

Je raakt er nooit uitgekeken en ontdekt iedere keer weer nieuwe prachtige plekjes. Een kleine greep uit de eindeloze voorraad foto’s …